Scheepswrak0000.0011

 

 Literatuur

 

- Tilburg, Benno van, "Bataviastad Musea gestart". In: Rijksdienst voor Archeologie, Cultuurlandschap en Monumenten. Jaarverslag, 2006, blz. [3]   ("In juni 2006 vormden de vestiging van de Rijksdienst voor het Oudheidkundig Bodemonderzoek in Lelystad, de Bataviawerf en het Nieuw Land Erfgoedcentrum samen Bataviastad Musea." De scheepsarcheologie en de maritieme geschiedenis worden gepresenteerd)

- Ruiter, Kees de, "Bewaren onder water. Het doel is altijd kennis over ons maritieme verleden bewaren". In: Rijksdienst voor Archeologie, Cultuurlandschap en Monumenten. Nieuwsbrief, 05-2007 [jrg 2, nr 3], blz. 4-5

- Holk, André van, "Een lading kloostermoppen onder een brandnetelkwekerij. Kogge van Kraggenburg onderzocht". In: Tijdschrift van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, 2011 [jrg 3] - nr 2, blz. 8-9 (opgraving in 2010 in Flevoland van een kogge, vermoedelijk in de 14e eeuw vergaan elders in de Zuiderzee. Laatste last waren vermoedelijk kloostermoppen. Later hier, vlak onder de kust terechtgekomen.)

- Waldus, Wouter, "Hoe een wrak verschijnt en verdwijnt. Duiken voor de Eemshaven". In: Tijdschrift van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, 2011 [jrg 3] - nr 2, blz. 30 (wrak van 17e-eeuws schip vergaat langzaam)

- Nientker, Joke, "Zeilen uit de vriezer. Scheurrakwrak". In: Tijdschrift van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, 2011 [jrg 3] - nr 3, blz. 27 (uit wrak uit 1593 van koopvaardijschip, gevonden bij Texel, is het zeil geborgen als een pakket textiel met touwen en houten blokken. In vier delen gezaagd is het ingevroren in afwachting van een manier om het uit te vouwen)